Oplev Odense og Fyn

Oplev lidt mere af Odense og Fyn før Nordisk KirkeSangsFest

Heldagstur til Tåsinge d. 7.5. 2018 kl. 09.00 – 17.30:

Vi tager afsted fra Odense centrum om morgenen, og kører til Tåsinge på Sydfyn, der med sine unikke landsbymiljøer, sine fynske haver og æbleplantager og sine karakteristiske herregårdslandskaber udgør et idyllisk tidsbillede af Danmark fra før verden gik af lave. Første stop på turen er på kirkegården ved Landets Kirke, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravet. Ved bryllupper i kirken nu om dage er det skik, at bruden lægger en buket på deres gravsted. Derefter kører vi til Bregninge Kirke, der ligger smukt på toppen af Tåsinge. På egen hånd kan man gå op ad den stejle trappe til tårnet. (entré Dkk. 5 pr. person). Fra tårnet er der en fantastisk udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg. Turen fortsætter til Valdemar Slot, hvor vi spiser vores medbragte mad ved borde og bænke i den flotte park. Der er borde/bænkesæt ved legepladsen samt ved plænen mod vandet ved Søndre Længe samt til stranden. Områderne er tilgængelige for alle og det er derfor ikke muligt at reservere pladser. Vi anbefaler at man medbringer tæpper, så man kan slå sig ned i græsset, hvis alle pladser skulle være optaget. Derefter får vi en rundtur med dansktalende guide Vi besøger de 2 museer på slottet, herunder godsmuseet (det private hjem) og det store jagt- og trofæmuseum i tagetagen. Bemærk venligst, at et besøg på Valdemars Slot indebærer mange trapper og er derfor ikke optimalt for gangbesværede og kørestolsbrugere. Derefter stiger vi ombord på veteranskibet M/S Helge, og nyder den smukke sejltur til Svendborg. Her venter bussen på os, for at køre os tilbage til Odense.

Turen inkluderer:

  • Bus hele dagen iflg. program
  • Leje af færgen M/S Helge, max. 2 timer
  • Entrébillet til Valdemar Slot inkl. egen dansktalende guide

Pris pr. person v/min. 90 deltagere ca. kr. 450 inkl. moms

Prisen er baseret på min. 90 deltagere, eftersom turen er baseret på kørsel i 2 busser samt leje af M/S Helge.

Valdemar Slot, Tåsinge
Læs mere her

Byrundtur m/egen dansktalende guide ”I H.C. Andersens fodspor” d. 9. maj 2018 kl. 09.00 – 11.00:

Gå med på en byvandring rundt i den gamle del af Odense „I H.C. Andersens Fodspor“ og hør de mange spændende fortællinger der knytter sig til vores kendte eventyrdigters barndom i Odense. Undervejs kommer vi forbi bl.a. H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem og Odense Domkirke.

Turen inkluderer:

–      Egen, dansktalende guide i max. 2 timer

Pris pr. person v/min. 20 deltagere kr. 75 inkl. moms

 

Heldagstur til Egeskov Slot d. 8. maj 2018 kl. 09.30 – 18.00:

Bussen kører os fra Odense centrum om morgenen og direkte til Egeskov Slot i Kværndrup på Sydfyn. På egen hånd besøges det levende slot, der ikke kun er et museum, men et hjem for grevefamilien Ahlefeldt. Her mærker man 460 års historie bag de tykke mure. Udover at besøge slottet, kan man opleve parken og haverne, der er en af de 12 mest spektakulære haver i verden. Endelige kan man opleve en af de allerfineste samlinger af veteranbiler, -motorcykler og -fly i Veteranmuseet, der i 2017 kunne fejre 50 år jubilæum.

Turen inkluderer:

  • Bustransfer Odense – Kværndrup t/r
  • Entrébillet til Egeskov Slot inkl. park, udstillinger og slot

Pris pr. person v/min. 30 deltagere ca. kr. 375 inkl. moms

Prisen er baseret på min. 30 personer.

Egeskov Slot
Læs mere her

 

Sejltur Odense Aa d. 9. maj 2018 kl. 14.00 – 15.00:

Tag på en skøn sejltur med Odense Aafart, og oplev byen fra vandsiden. Siden 1882 har Odense Aafart sejlet mennesker op og ned ad Odense Å, og gæsterne nyder den afslapning og glæde det giver, at nyde den smukke natur ombord på båden.

Turen inkluderer:

  • Leje af egen båd i max. 1 time med afgang fra Filosofgangen t/r.

Pris pr. person v/min. 60 deltagere kr. 53 pr. person

OBS: Der kan max. være 90 personer i én båd. Der findes i alt 3 turbåde med plads til i alt 247 gæster.

Sejltur på Odense å
Læs mere her

 

Tur i ”Den Fynske Landsby” d. 9. maj 2018 – på egen hånd/uden guide:

På frilandsmuseet Den Fynske Landsby inviteres du indenfor i en fynsk landsby fra H.C. Andersens tid.

Et besøg i Den Fynske Landsby er som en tur på landet i digteren H.C. Andersens tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne. Her er genskabt et miljø med de for Fyn så karakteristiske bindingsværksbygninger, med blomstrende haver, med hegn og husdyr, gadekær og bygade – alt sammen omgivet af dyrkede marker.

Turen er på egen hånd, og vil dermed kunne foretages, når man selv har tid/lyst.

Entrépris 2017 kr. 60 pr. person (kr. 55 hvis man er en gruppe på min. 10 personer).

Åben kl. 10-17 d. 1.4. – 2.7. – lukket mandag (forbehold for ændringer).

Praktisk information:

I Den Fynske Landsby bevæger man sig rundt på stabile grusveje med fast underlag, hvorfor det er muligt at komme rundt i landsbyen i en kørestol. Vær dog opmærksom på, at der kan være ujævn pigstenbelægning på gårdspladserne. Det er ikke muligt at komme ind i mange af husene med kørestol på grund af smalle dørkarme og høje trappesten. Besøgscentret udlåner kørestol. Vi anbefaler at du reserverer en kørestol på forhånd på tlf. 6551 4630. I Besøgscentret findes handicaptoilet og elevator. Der er også et handicaptoilet ved friluftsscenen.

Forbehold for evt. prisstigninger

En lille HC Andersen film: HC Andersens hus

 

GemGem

GemGem